Resor

Bästa resekortet för semestern

Det har blivit allt mer förekommande att använda sig av kreditkort när man handlar saker. Både vid köp av resor och under själva resan kan ett kreditkort vara ganska fördelaktigt. Inte bara för att ett kreditkort i sig tillåter köparen att handla på kredit, många kreditkort ger dessutom bra förmåner och försäkringar vid resor. Läs vidare för att hitta bästa resekortet!

Detta är ett resekort

Det finns en uppsjö av olika typer av kreditkort, och många banker och kreditföretag har skapat kreditkort som specialiserar sig på just resor. Detta finns också att tillgå bland många av världens rese- och flygbolag. Dessa passar bra för exempelvis personen som ofta reser i jobbet. Resekort skiljer sig åt i pris, där vissa är kostnadsfria medan man för vissa betalar en månads- eller årskostnad.

För att ett kreditkort ska definieras som ett resekort behöver det ha specifika förmåner som kan användas strax före, under och efter resor eller köp av dessa. Det krävs alltså inte att kortet erbjuds av ett flyg- eller resebolag. Exempel på förmåner kan vara i form av rabatter, bonusar och fördelaktiga försäkringar. Det innebär ofta att man har rabatter på själva kostnaden för resan, men kan också innebära nedsatta priser på produkter och tjänster under själva resan, samt potentiella uppgraderingar på hotell med mera. Med ett resekort har man som kund dessutom ofta tillgång till VIP-lounger på många flygplatser. De reseförsäkringar som ingår i ett resekort är ofta mer förmånliga och med ett större utdelningsbelopp än övriga kreditkort.

Bästa resekortet – kriterier

För att ett resekort ska anses bra bör det uppfylla följande tre kriterier:

  • Det ska helst ha gratis bankomatuttag, gärna i hela världen.
  • Det ska inte ha något valutapåslag.
  • Det ska ha en bra reseförsäkring.

Vilket som är det bästa resekortet för respektive person skiljer sig givetvis åt beroende på vad man eftersöker. Beroende på vilka förmåner som anses viktigast och vilken kostnad man kan tänka sig att betala är olika kort aktuella. Det är rekommenderat att jämföra villkor och priser mellan olika kreditkortsföretag för att ta reda på vilket som bäst lämpar sig för sina behov.