Bahamas

Klimat Bahamas

Bahamas har ett subtropiskt klimat som är angenämt under hela året, passadvindar gör att temperaturen ligger mellan 24°C-29°C både under sommar och vinter men mornarna kan vara lite kyligare. Vattentemperaturen håller behagliga 27 grader året om. Klimatet är också ett faktum som gör att det här kallas paradiset på jorden, golfstömmen och passadvindar gör att medeltemperaturen ligger på ungefär 24 grader året om. Som kallast kan temperaturen klättra ner till 15 grader under vinternatt och på sommarens varmaste dagar blir det som max uppåt 33 grader.

Orkansäsongen varar officiellt mellan 1 juni till 30 november men det är mer vanligt med tropiska stormar och cykloner på det amerikanska fastlandet och orkaner är ganska ovanliga på Bahamas. Regnsäsongen varar mellan juni och oktober. Klimatet är också ett faktum som gör att det här kallas paradiset på jorden, golfstömmen och passadvindar gör att medeltemperaturen ligger på ungefär 24 grader året om. Som kallast kan temperaturen klättra ner till 15 grader under vinternatt och på sommarens varmaste dagar blir det som max uppåt 33 grader. Orkansäsongen varar officiellt mellan 1 juni till 30 november men det är mer vanligt med tropiska stormar och cykloner på det amerikanska fastlandet och orkaner är ganska ovanliga på Bahamas. Regnsäsongen varar mellan juni och oktober.

Högsäsong på Bahamas

Bahamasöarna har högsäsong mellan mitten av december till mitten av april. Då är klimatet torrast och mest behagligt och många frusna nordbor väljer att värma kropp och själ i detta paradis en stund. Då är med andra ord priserna högre än andra säsonger och man måste vara ute i god tid om man skall boka. Det kan vara bra att tänka på att mellan mars och april är det skollov för gymnasie- och högskolesudenter i Karibien vilket kan innebära ett ökat antal beachpartyn, sport och musikevenemang och underhållning av olika slag. Vill man inte mingla med hundratals festande, glada ungdomar bör man kolla i förväg så att man hamnar på ett ställe där det är lugnt under den säsongen.